https://www.facebook.com/2764093283620344/videos/vb.2764093283620344/1201359033399049/?type=2&theater
Manyetik Diş Nedir?
Tamamen dişsiz ağızların tedavisinde, total protez yapımında kullanılan yeni nesil akrilik dişlerdir.
Manyetik Dişlerin Normal Dişten Farkı Nedir ?
Eski usül akrilik dişten temel olarak farkı içinde bulunan manyetizmadır. Eski dişler sadece çiğneme kuvvetini yerine getirirken, manyetik dişler içinde bulunan manyetizma sayesinde birbirlerine uyguladıkları kuvvet ile doku uyumunu arttırır ve konuşma esnasında takırtı sesinin oluşmasını engeller.
Manyetik Dişler Kimlere Uygulanmalıdır ?
Yüksek tansiyon olanlara, şeker,kalp ve damar hastalarına, İmplant yapılmayacak kadar kemik yapısı zayıf olan hastalarımıza, Yüksek risk taşıyan çok yaşlı hastalarımıza ve ameliyattan korkan hastalarımıza mutlaka uygulanmalıdır.
Mali kulfetten kaçanlar için de uygun demişsiniz ama alt- üst iki tam damagin fiyatı 40 bin
Alt-üst tam damağın fiyatı 10bin liradan başlamakta ama kullanılacak malzemeye ve verilecek laboratura göre artmaktadır ücreti efendim, konuyla ilgilisize mail attım, burada bahsedilen biraz daha üst segment birşey. İmplanta göre daha uygun tabi
Cok pahali 10’000tl’den hanimla beraber yaptirirsak olurmu.
Selamlar, öncelikle bu protez altta ve üstte tek bir dişi bile olmayan hastalar için yapılan daha özel bir alt-üst total protezdir ve haklısınız, ülkemiz için biraz maliyetli ne yazık ki. %75 gibi bir indirim yapmamız da tabi ki pek söz konusu değil. Ama eğer ağzınızda tek bir diş dişiniz bile yoksa burada bahsedilen gibi değil de alt-üst normal bir total protezi tek kişi bahsettiğiniz rakama yapabiliriz.
Merhabalar,
73 yaşındaki annem için alt üst manyetik total protez yaptırmak istiyoruz.Maliyeti ne kadar olur ve uygulama ne kadar sürer?
Selamlar, alt ve üst çene hiç dişi olmayan hastalar için manyetikli total protez yapması en az 1 hafta sürmekte ve toplam ücreti 40bin TL kadar tutmaktadır. Saygılar
Merhaba benim üstte hiç dışım yok alt ta ise 2 tane üzerine ( önde) yarım yapıştırma iki yanlarına kancali protez yapıldı. Hiç memnun değilim
hic cigneyemiyor ve cogunlukla takmiyorum. seker hastasıyım alt üst protez maliyetini mail adresime gonderebilirmisiniz.
Merhabalar, manyetikli protez dişler tek çene yapılamıyor, altta ve üstte hiç dişi olmyan hastalara yapılabiliyor. Sizin alt dişleriniz olduğu için size uymayabilir. Alt dişlerinizin durumu da çekilecek kadar kötü ise ancak alt ve üst çene yapılır. Şuan alt ve üst çeen toplamda minumum 60600 TL’den başlıyor ücreti taksitli olarak, ama peşin ödemelerde bir 10bin TL kadar yardımcı olmaya çalışırız.
Sadece üst çeneye yapilabirmi.kliniginiz nerede
Selamlar, bu protez altta ve üstte hiç dişi olmayan hastalar için 2 çene olarak üretilebilmektedir. Dişler karşılıklı olarak birbirini aşağıdaki videoda olduğu gibi iterek fonksiyon görmektedir. O yüzdem tek çene dişsiz vakalarda yapılabilmesi mümkün değildir. Size eğer sağlık durumunuz el veriyorsa implant önerebilirim.
Klinik adresimiz ise;
İstanbul ili Sancaktepe ilçesi Sarıgazi Merkez’de CHP binasının oradaki ışıklarda bulunan Osmangazi İlkokulu ve Tatbak’ın karşındaki Özel Kavram Anadolu Lisesi arasında MyHane mağazasının üzerinde 1. Kat. Tam önümüzde AkBank’ın bankamatiği var.
ÖZEL ERDEM AZİM AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ
SARIGAZİ MAH. AKDOĞAN SOK. NO:1-3/1 SANCAKTEPE, İSTANBUL, TÜRKİYE
https://yandex.com.tr/harita/-/CCURR0ejKA
Merhaba, manyetik protezi yaparken, daha estetik bir görünüm olmasi için tasarım yapilabiliyor mu? Yoksa, sadece ağızdan aldiginiz kalıba göre mi yapilmak zorunda protezler? Son olarak da, ucret 50 bin lira yazmişsınız, dogru mudur? Tesekkurler.
Merhabalar manyetikli protezleri altta ve üstte tek bir dişi bile olmayan hastalarımıza yapmaktayız. Ölçüyü aldıktan sonra teknisyenimiz bir mumlu kaide hazırlamakta ve diş hekimlerimiz bu mum duvarla kapanış alırken tamamen dişsiz olan ağız yapınıza göre şekillendirmekte ve gülüş hatlarını işaretlemekte, sonrasında teknisyenimiz bu işaretlere göre ağız yapınıza uygun bir diş seçmekte. Sonraki aşamada ise mum üzerine dizilmiş olan dişlerle dişli bir prova yapılmakta, bu dişli prova esnasında isteklerinizi hekimimize iletebilirsiniz, gerektiği taktirde bu provalar teknisyen de kliniğe çağrılarak birkaç kez yapılabilir. Diş rengi konusunda istediğiniz şekilde çalışabiliriz. Ama diş boyutu konusuna gelirsek dediğim gibi sonuçta çene ve yüz şekline göre boyutlar seçilmekte. Hasta sırf normalden büyük ya da küçük istiyor diye kullanamayacağı, uygun olmayan bir protez yapmayız. Ama dişli prova aşamasında isteklerinizi gözden geçirerek en uygun şekilde onayınızı almadan dişleri bitime gönderilmez.
Alt ve üst protez ücreti doğrudur, toplamda 50.000 TL kadar tutmaktadır. Tek çene yapılamıyor. Her iki çenenin de tamamen dişsiz olması gerekmekte. Yapım süreci en az 1 hafta kadar sürmekte.
Merhabalar, manyetikli total protez güncel fiyat nedir, Üst çenede diş yok, alt çenede çekilmesi gereken 7-8 dişim var. Bu dişler çekildikten ne zaman sonra yeni dişleri kullanabilirim.
Selamlar, bu işlemi yaptırmak için ağızda bir tane bile diş olmaması lazım. Eğer dişlerinizi kurtarabilirsek ki kurtararak yapabileceğimiz işlemler daha sağlıklı olur(sonuçta bu da bir total protez, total protezin kullanım zorlukları olabilir). Yok eğer dişlerinizi kurtaramazsak, önce çekimleri yapılır ve en az 4 hafta bekleme süresi sonunda manyetikli dişleriniz yapılabilir. Alt ve üst manyetikli total protezin toplam ücreti diş çekimleri hariç şuanda 50.000 Türk Lirasıdır.
Merhaba, Annem 82 yasinda ve Alzamer baslangici oldugu icin suan ki dislerini takmayi reddediyor. Manyetik yaptirinca cikma sorunu olur mu? Birde ust on taraflarda 4 tane icine gomulu disleri var. Onlarin cekilmesi gerekiyor mu? Bende filmi var eger isterseniz gonderebilirim. Fiyati ne olur birde ne kadar zaman surer?
Tesekkurler
Selamlar, alt ve üst çene hiç dişi olmayan hastalar için manyetikli total protez yapması en az 1 hafta sürmekte ve toplam ücreti 50bin TL(güncel rakam) kadar tutmaktadır. Bu protez altta ve üstte hiç dişi olmayan hastalar için 2 çene olarak üretilebilmektedir. Dişler karşılıklı olarak birbirini aşağıdaki videoda olduğu gibi iterek fonksiyon görmektedir. Size eğer sağlık durumunuz el veriyorsa implant önerebilirim. Asla implant kadar sabit bir diş olmayacaktır çünkü. Ama klasik bir total proteze göre manyetikli dişlerde çok daha az oynama olacaktır.
Bahsettiğiniz dişler ağızda gözüküyorsa tabi bunların alınması gerekmektedir. Normalde gömülü dişleri de biz almak isteriz ama annenizin gerek yaşı, gerekse sağlık durumu sebebiyle almadan da bırakabiliriz, bıraktığımız vakalar var ve uzun yıllardır hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadık. Siz yine de bir filmini grup@erdemazim.com.tr mail adresine ya da +908505226496 nolu WhatsApp hesabımıza bir atın görelim, hatta getirebiliyorsanız annenizi muayene edelim.
Saygılar
Manyetik protes diş izledim güzel ama bir şey aklıma takıldı. Yemek yerken damagın altından. Yemek. Girermi. Yoksa corega mı. Yapıştırıcı kulanaçaz bilgi alabilir miyim
Selamlar, Corega veya benzeri bir diş protez yapıştırıcısı isterseniz kullanabilirsiniz tabi, daha rahat alışırsınız, ama bizim öncelikli niyetimiz tabi yeterli de damak varsa bu tarz yapıştırıcıları mümkün olduğunca kullanmamak
Alt ve üst çene, total protezlerdeki mıknatıslardan dolayı gün içinde sürekli birbirini itecek ise, çene kaslarında bir sorun yaşanabiliyor mu? Eğer çene kasları yorulmayacak kadar birbirini itiyorsa total protezler yerinde durabiliyor mu?
Diyelim ki herşey yolunda gitti, bu itme kuvvetinden dolayı çene kaslarındaki gelişmeden dolayı çene görüntüsünde bir bozulma oluyor mu?
Merhabalar, o kadar büyük bir kuvvet uygulamıyor tabi ki. Sonuçta bir total protez ve hiç bir zaman implantların yerini almaz ve sabit durmaz. Ama her hastaya da implant ne yazı ki yapılamıyor. Karşılıklı olarak birbirini itme kuvveti ile oynama mümkün olduğunca azalıyor diyelim, sıfırlanması tabi ki beklenemez.
Her total protez kullanan hastada olduğu gibi elbette ilk başlarda farklı ir görüntü elde ediliyor. Aslına bakarsanız dudak ve yan kısımları doldurduğu için o bölgelerde ki kırışıklıklar azalıp biraz daha genç bir görüntü verse de bu bazen doğal olarak hastayı rahatsız edici bir halde de olabilir.